Swipe to the right

Blog

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018
5 τρόποι να πεις στον σκύλο σου Σ' αγαπώ!

Όλοι οι σκυλογονείς γνωρίζουμε ότι τα σκυλάκια μας αγαπούν παρόλο που δεν τo εκφράζουν με το ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σχετικά με την συμπεριφορά των σκύλων, διαπιστώθηκε πως στα περισσότερα σκυλιά δεν αρέσουν οι αγκαλιές, κάτι που στενοχώρησε αρκετούς ιδιοκτήτες. Ας προσπαθήσουμε να δείξουμε την αφοσίωση και την αγάπη μας προς αυτά με ένα τρόπο που αυτά καταλαβαίνουν.

Περισσότερα
Σκύλος και Χριστούγεννα - Χρήσιμες Συμβουλές

Το να παραμείνει ο σκύλος σας ασφαλής κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορεί να αποδειχθεί ένα πολύ δύσκολο έργο. Εάν είμαστε προσεκτικοί και δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για το σκύλο μας, τότε θα απολαύσουμε μαζί και χωρίς απρόοπτα αυτή την αγαπημένη σε όλους γιορτή. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τους μικρούς σας φίλους να συμμετέχουν στη διασκέδαση των γιορτών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια επίσκεψη στον κτηνίατρο.

Περισσότερα
Πως να επιλέξω τον σωστό εκπαιδευτή για το σκύλο μου

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων αγνοούν τη σημασία του εκπαιδευτή και στηρίζουν την ανατροφή του σκύλου τους είτε στην εμπειρία τους είτε σε πληροφορίες τις οποίες αναζητούν σε ανάλογες σελίδες του διαδικτύου. Γιατί χρειαζόμαστε έναν εκπαιδευτή και τελικά πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του;

Περισσότερα
Πώς να επιλέξω τη φυλή γάτας που μου ταιριάζει;

Η Δώρα Αντωνίου, εκτροφέας γάτας Νορβηγικού Δάσους, απαντά στο πώς να επιλέξετε τη φυλή γάτας που σας ταιριάζει.

Περισσότερα
11 μυστικά για να είναι ευτυχισμένος ο σκύλος μας

Κάθε σκύλος έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του προτιμήσεις και ανάγκες. Επίσης έχουν τους δικούς τους σκυλογονείς που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για εκείνους. Ακολουθεί μια λίστα με 11 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να είναι καλά και ευτυχισμένος ο σκύλος μας.

Περισσότερα
Ο ρόλος των κατοικιδίων στη ζωή μας

Τα ζώα, μπορούν να γίνουν αποδέκτες συμπεριφορών και συναισθημάτων τα οποία, αρχικά, προορίζονταν για άλλο αντικείμενο στην πορεία, όμως, προβλήθηκαν σε εκείνα με μία μη-συνειδητή εκουσιότητα. Για να γίνει, πραγματικά, κατανοητό, το παραπάνω, ας γυρίσουμε στην παιδική ηλικία…

Περισσότερα
Πως θα μάθω το σκύλο μου να λερώνει εκτός σπιτιού

Τα σκυλιά πραγματικά δεν καταλαβαίνουν την εκπαίδευση της τουαλέτας. Το μόνο ένστικτο που ακολουθούν είναι να μην λερώνουν το χώρο που τρώνε, κοιμούνται και παίζουν. Με το να το μαλώνουμε ή να το χτυπάμε , μερικές φορές το μόνο που καταφέρνουμε είναι να το στρεσάρουμε περισσότερο και στο τέλος θα αναπτύξει ένα φόβο για τον ιδιοκτήτη και ίσως μεγαλώνοντας να γίνει επιθετικό ή υπερβολικά φοβισμένο. Δεν θέλουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τότε τι να κάνουμε;

Περισσότερα
Pet Grooming: είναι θέμα υγείας

Η groomer Ελένη Λιάτση μας επισημαίνει ότι η περιποίηση του σκύλου μας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά κυρίως θέμα καθαριότητας και υγείας. Το χειμερινό grooming είναι διαφορετικό από το καλοκαιρινό αφού έχει να εξυπηρετήσει διαφορετικές ανάγκες.

Περισσότερα
10 πράγματα που αξίζει να μάθεις για τις γάτες!

Είναι ναζιάρες, ανεξάρτητες, νωχελικές αλλά και αστραπιαία γρήγορες όταν κυνηγούν τη λεία τους. Οι γάτες είναι από τα πιο συναρπαστικά ζώα συντροφιάς και τις λατρεύουμε! Υπάρχουν πολλά όμως που δεν ξέρουμε για αυτές.

Περισσότερα
Ο σκύλος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, εκτός από τη χαρά της εξοχής ο σκύλος μας μπορεί να μεταφέρει κάποια μικρά προβλήματα υγείας που θα πρέπει να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν γρήγορα για να μην εξελιχθούν σε κάτι σοβαρότερο, όπως μας ενημερώνει ο κτηνίατρος Κώστας Γαβράς.

Περισσότερα
7 αξιολάτρευτα πράγματα που κάνουν τα κουτάβια

Ποιος δεν έχει «λιώσει» στη θέα ενός κουταβιού; Ποιος δεν έχει ζηλέψει κάποιον που έχει κουτάβι; Ποιος δεν έχει πάρει αγκαλιά το κουτάβι του φίλου του και δεν έχει ευχηθεί να αποκτήσει και εκείνος ένα; Τα κουτάβια είναι σαν τα ξένα μωράκια. Πολύ γλυκά και χαριτωμένα όταν τα βλέπεις στην αγκαλιά των γονιών τους αλλά για ρωτήστε τι γίνεται στο σπίτι μέχρι να καταφέρουν να ετοιμαστούν για αυτή τη βόλτα. Εάν είστε έτοιμοι, λοιπόν, να πάρετε ένα κουτάβι διαβάστε 7 αξιολάτρευτα και ταυτόχρονα ενοχλητικά πράγματα που κάνει ένα κουτάβι.

Περισσότερα