Swipe to the right

Blog

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017
10 αλήθειες για τις τρίχες που χάνουν οι τετράποδοι!

Κάθε φυλή διαφοροποιείται ως προς τον τρόπο που μαδάει, αλλά υπάρχουν 10 αλήθειες που ισχύουν για όλους τους τετράποδους:

Περισσότερα
Κάπνισμα και κατοικίδια

« Εάν καπνίζω μπροστά στα ζώα μου, τους κάνω κακό; » Είτε καπνίζετε εσείς, είτε κάποιος άλλος στην οικογένεια, σίγουρα αυτή η σκέψη σας πέρασε κάποια στιγμή απ'το μυαλό.

Περισσότερα
Μύθοι για τους σκύλους το χειμώνα

Ο χειμώνας ήρθε! Μαζί και απορίες για την προσοχή και περιποίηση που πρέπει να δώσουμε στους σκύλους μας. Τα σκυλιά πρέπει να φοράνε ρούχα; Μπορούν τα σκυλιά με χοντρό τρίχωμα να ζουν έξω; Πόσο εξάσκηση χρειάζονται οι σκύλοι τον χειμώνα;

Περισσότερα
Η γλώσσα του σώματος

Ένα σίγουρο χαρακτηριστικό που έχουν όλοι οι σκύλοι είναι ότι δεν μπορούν να…” μιλήσουν”. Πόσες φορές έχουμε παρακολουθήσει κάποιο σκύλο ιδιαιτέρως ευφυή, έξυπνο, μπορώντας να πραγματοποιήσει ασκήσεις ή εντολές που μας αφήνουν έκπληκτους.

Περισσότερα
Πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας;

Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι περήφανοι για τα φιλαράκια τους και συνηθίζουν να καμαρώνουν για την εμφάνιση και τις επιδόσεις τους. Όλοι θέλουν έναν όμορφο, παιχνιδιάρη και έξυπνο σκύλο. Πώς αποτιμάται, όμως, η εξυπνάδα ενός σκύλου και τι συνεπάγεται στην καθημερινή μας ζωή;

Περισσότερα
Τα εξωπαράσιτα της γάτας

O ψύλλος είναι το πιο συνηθισμένο εξωπαράσιτο της γάτας και απαιτεί συστηματική και επιμελή αντιμετώπιση. Από τα διάφορα εξωπαράσιτα των κατοικιδίων, και ειδικότερα της γάτας, ο ψύλλος είναι το πιο συνηθισμένο, με έξαρση στους θερμούς μήνες του χρόνου. Ευνοείται πολύ από την αύξηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, όμως τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται όλο και πιο ισχυρός και η παρουσία του όλο και πιο πολυπληθής, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Περισσότερα
Τι δεν πρέπει να τρώει ο σκύλος σας

Η διατροφή του σκύλου μας είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει όλους. Ο καθένας μας θέλει να τον ταΐζει όσο το δυνατόν πιο υγιεινά. Ανεξάρτητα από την διατροφή που θα επιλέξουμε για το σκύλο μας (ξηρά τροφή, ωμή Barf, μαγειρευτά κτλ,) υπάρχουν κάποιες τροφές τις οποίες δεν πρέπει ποτέ να τις συμπεριλάβουμε στην διατροφή του.

Δείτε ποιες είναι αυτές και τι μπορεί να προκαλέσουν στον μικρό σας φίλο και την επόμενη φορά που ο δικό σας «ζήτουλας» θα παρακαλάει για φαγάκι σκεφτείτε το καλύτερα πριν υποκύψετε.

Περισσότερα
Αρμονική συμβίωση & κοινωνικοποίηση

Ωραία λοιπόν, μετά από πολλή περίσκεψη και έρευνα ως προς το ποιος σκύλος θα ήταν ευχαριστημένος δίπλα σας ανάλογα με το τρόπο ζωής σας, τη σύνθεση της οικογένειάς σας και το χώρο σας, αποφασίσατε επιτέλους να προσθέσετε ένα καινούργιο μέλος στην οικογένειά σας. Προμηθευτήκατε τα απαραίτητα είδη, συνεννοηθήκατε με όλη την οικογένειά σας για τις υποχρεώσεις όλων σας και γενικώς «προετοιμάσατε το έδαφος» για την άφιξη του σκύλου σας.

Περισσότερα
Συμβουλές για σκύλους και παιδιά

Οι σκύλοι δεν είναι μικρά τετράποδα ανθρωπάκια ντυμένα με γούνα! Σκέπτονται διαφορετικά από εμάς και δεν καταλαβαίνουν την γλώσσα μας, παρά μόνο αν ξοδέψουμε χρόνο να τους μάθουμε κάποιες λέξεις.

Περισσότερα
Μύθοι σχετικά με την στείρωση

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα – γάτες και σκύλοι – στην Ελλάδα.

Και ο μόνος τρόπος που μπορέσουμε τελικά να ελέγξουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων είναι οι στειρώσεις σε όλη τη χώρα!

Περισσότερα
Τι είναι η τοξοπλάσμωση;

Είναι μια παρασιτική ασθένεια που μολύνει σχεδόν όλα τα είδη θηλαστικών και πτηνών στον κόσμο. Μόνο όμως στις γάτες το παράσιτο (Toxoplasma gondii) περνά πίσω στο περιβάλλον μέσω των περιττωμάτων αφού ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του στον εντερικό σωλήνα.

Περισσότερα
.